Железничарите се канят да протестират.Единодушно се взе решение, че така не

...
Железничарите се канят да протестират.Единодушно се взе решение, че така не
Коментари Харесай

Служители на най-големия работодател в България: Така вече не може!

Железничарите се канят да стачкуват. " Единодушно се взе решение, че така не може да се кара ", изясни пред БНР Петър Бунев, ръководител на Синдиката на железничарите.

Той предвижда, че до протестни дейности може да се стигне " в околните 10-15 дни ". Иска се оставката на управлението на НКЖИ поради " непросветеност и несъответстващи дейности ".

По думите му, няма схващане от страна на ръководството на проблемите на железничарите. Сред аргументите за недоволството са и неуредици с новия КТД - остарелият изтича в края на май.

Бунев назова " метод да не се заплаща ексклузивен труд " практиката да се подписва втори трудов контракт със същия шеф.

" Това е по-скоро процедура. Изключението е да се праща ексклузивен труд. "

НКЖИ е най-големият шеф в България, подсети Петър Бунев. Той уточни, че работните места там са 11 500, но незаетите са 1300 и броят им пораства прогресивно. Средната възраст на работещите в компанията е 50+. Има и голям дял на работещи пенсионери, очерта картината ръководителят на синдиката.

Продължаваме да утежняваме услугата, заключи Бунев в предаването " Преди всички " във връзка със закъсненията на влакове. Според него " цялата инфраструктура е разкопана ", а на доста места служащите работят без нужната защитна техника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР